Начало - Фотопленери - 2019г. ОТМИНАЛИ ПЛЕНЕРИ - Пролет в парк “Врана”
Календар
2020
2020
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021

Пролет в парк “Врана”


ПРОЛЕТ В ПАРК “ВРАНА”
ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” SIGMA И ОЛИМПУС
6 АПРИЛ 2019 ГОД.
 
 
Организатори:
v
 Сдружение Фотоклуб "Осмо Изкуство"
v ТА Стил Травел
 
Със съдействието на:
v
 Olympus България
v Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, BlackRapid, LensCoat и Rotolight за България
v Photo Shop.BG – партньор на Фотоклуб “Осмо изкуство” за програмата Клубни карти.

Предлагаме на Вашето внимание една разходка в парк „Врана“ в разгара на пролетта. Това е момента от годината, когато в парка могат да бъдат видяни най-много видове птици. Сред разбуждащата се през пролетта растителност част от  пернатите вече са загнездили,  други са се отдали на брачни игри, а някои за кратко са спрели за почивка при своята пролетна миграция. 

Какво можем да снимаме в парк "Врана" в разгара на пролетта? По това време в парка „Врана“ могат да бъдат наблюдавани над 50 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Със сигурност на хранилките-станции ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред по-предпазливите макар и редовни посетители на хранилките са и големият пъстър кълвач, средният пъстър кълвач, черешарката, зелениката, щиглецът, сойката …. Около хранилките: поен дрозд, имелов дрозд, кос, червеногушка, бяла стърчиопашка и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястреб, малкият ястреб, мишеловът, дърволазката, жълтоглавото кралче, дългоопашатият синигер, черният кълвач, зеленият кълвач, сирийският пъстър кълвач и др. По това време в парка се задържат прелетници като соколът орко, папунякът и др. Ще са разцъфнали няколкото магнолии на парка, а игликата ще е застлала килим в цялата си гама от багри.
По алеите на парка очакваме да има и възможности за любителите на стрийт фотографията.  Който желае, може да си доведе и модел за снимане на фона на красивите гледки в парка. Освен многото възможности за снимане ще имаме на разположение и фотокамери и обективи от една изключително приятна и компактна система, а именно Микро Четири Трети на Олимпус. Избрахме Олимпус за партньор на тази фоторазходка поради малките размери и тегло на техниката, което я прави изключително подходяща за снимачна разходка. Тъй като другият ни партньор за фоторазходката е Фотографски системи, ще можем също така да тестваме и ремъци за фотоапарати BlackRapid, а по предварителна заявка и продукти на другите марки, които Фотографски системи предлага на българския пазар.

Осигурена е подходяща техника за фоторазходката със съдействието на Sigma и Олимпус  България.

ПРОГРАМА

08:00 ч. – събиране на входа откъм стопанството на парка Врана – отбивката от Цариградско шосе е на няколкостотин метра след околовръстното в посока София.
08:15 – 08:45 ч. запознаване с предоставената техника и раздаване на тестовите продукти на желаещите.
08:45 – 16:00 ч. – Време за разходка и снимане в парка. Около обяд е възможно желаещите да се съберем за обяд и/или кафе в заведението на входа на парк “Врана”.
За групата е осигурен безплатен и извънреден вход в парка "Врана". Извънреден, защото ще влезем във време, в което няма да има други посетители на парка. (нормално паркът отваря за посетители  в 10 ч.).
Връщането на тестовите продукти трябва да се бъде направено най-късно до 16:00 ч. на мястото, където сутринта са били дадени на участниците.
 
Програмата на фоторазходката може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!
 
Осигурена техника от Олимпус България
 
Фотокамери
v E-M1 MarkII
v E-M10 Mark II
v E-M10 Mark III
v E-M5 Mark II
v PEN-F

Обективи
v M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO
v M.ZUIKO DIGITAL 1.4X TELECONVERTER MC 14
v M.ZUIKO DIGITAL ED 40 150mm 1:2.8 PRO
v M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 MACRO
v M.ZUIKO DIGITAL ED 14 150mm 1:4.0 5.6 II
v M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8
v M.ZUIKO DIGITAL ED 12 100 1:4.0 IS PRO
v M.ZUIKO DIGITAL ED 12 50mm 1:3.5 6.3 EZ

Продукти за тест осигурени от Фотографски системи ООД
v ремъци BlackRapid
v укрития и камуфлажи за обективи LensCoat

ДРУГИ
За придружителите и тези, които искат да наблюдават птиците ще има осигурени и бинокли и зрителна тръба.

Програмата включва:
v
 Представяне и запознаване с предоставената от Олимпус България и Фотографски системи ООД фотографска техника
v  Тест на продуктите предоставени от Фотографски системи
v  По време на фоторазходката - Разговори на тема:
     - цветята и животните, които можем да видим и снимаме в парк “Врана”
     - WildLife фотографията – какво трябва да знаем за нея?
     - Етични норми на фотографите анималисти
     - Практическа работа по време на фоторазходката в парк “Врана”
 
Участието във Фоторазходката е безплатно за всички желаещи да участват.

Желаещите да участват във фоторазходката, трябва да попълнят онлайн формата за записване ТУК и след това до 1 работен ден ще получат потвърждение, че заявката им за участие е приета.
 
Преференции:
v
 Участниците в пленера ще могат да ползват телеобективи и фотокамери   Olympus и обективи Sigma по време на фоторазходката.
v Тест на фотографски аксесоари на марките BlackRapid, LemsCoat и др.
v Всички участници в мероприятията на фотоклуб “Осмо изкуство” получават право да поръчат безплатно клубна карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от
www.photo-shop.bg.
v 5% отстъпка от туристическите продукти предлагани от ТА “Стил Травeл”.
 
Авторски права
Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на уъркшопа запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му.
 
Забележка
v
 Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на организираните от тях уъркшопи.

v Обективите и фотокамерите, които ще бъдат осигурени за фоторазходката са единични бройки и желаещите да ги ползват ще трябва да се редуват.
 
- "Стил Травел" ЕООД предлага при желание сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" - около 3,5% от стойността. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора.
- "Стил Травел" ЕООД има сключен застрахователен договор "Отговорност на туроператора" по чл.42 от ЗТ с №03700100001857 със "ЗД ЕВРОИНС" АД с адрес: София, бул. "Христофор Колумб" №43, валиден до 04.04.2020 г.