Начало - Фотопленери - 2011г. ОТМИНАЛИ ПЛЕНЕРИ - Керкини – царството на фламингото и пеликаните
Календар
2020
2020
2020
2020
2020
2020
2021
2021
2021
2021
2021
2021

Керкини – царството на фламингото и пеликаните


Wildlife фотография, Пейзажна фотография с техниката на Canon
03 - 05.03.2011 г.
 
 
Организатор:
Фото Клуб „Осмо Изкуство”
Туристическа агенция Стил Травел

Със съдействието на:
Канон България
Мултимедийна Работилница
Динафос ЕООД

По време на пленера можете да ползвате техника за снимане на птици предоставена от Канон България. За снимащите на предварително избраните подходящи места ще бъдат осигурени нужния брой фотокамери със съответните обективи и стативи за тях, както и маскировъчни средства тип 3D пончо. Всеки участник в пленера ще може да снима на 4-ти Март /петък/ или на 5-ти Март /събота/. При заявката си трябва да посочите през кой от двата снимачни дни искат да снимате. Запълването на местата става по реда на записването.
На пленера ще присъства известния български wild life фотограф -
Ивайло Зафиров. Той ще изнесе презентация на тема „Wild Life Фотография – основни правила, техника и етика. Езерото Керкини и видовете птици, които могат да се срещнат по бреговете му или какво можем да снимаме по време на пленера” и представяне на Canon EOS 60D и телеоптиката на Canon.

Осигурена техника:

Фотокамери:
EOS1D Mark IV
EOS 1D Mark III
EOS 5D Mark II
EOS 7D
EOS 60D
EOS 50D
EOS550D

Обективи:
EF 200mm f/1.8L USM
EF70-200 f/2.8 L IS USM II
EF 300 f/2,8L USM
EF 400mm f/2.8L USM
EF 500 f/4,5L USM
EF 600mm f/4 L USM
Телеконвертори 2X 1,4X

Участниците в пленера ще могат да използват осигурената от Канон България техника, като е нужно да си носят само карта памет.

При слънчево време добрите условия за снимане на птици на предварително избраните места се запазват до около обяд.

За деня, в който не снимате от предварително избраните места с техниката на Канон и маскировъчни средства е предвидена богата програма с възможности за заснемане на диви птици, свикнали с близостта на човека. Снима се с лична техника.

НАСТАНЯВАНЕ
Настаняването се извършва в хотел Еродиос 3* - с. Литотопос. Хотелът е на 100м. от езерото Керкини и има пряка видимост към него.
 
 
ПРОГРАМА
03 Март (Четвъртък)
 7:00 ч. – Потегляне от паркинга пред стадион Васил Левски.
Акредитирането на участниците в пленера ще бъде извършено в автобуса. По време на пътуването ще имате възможност да се запознаете с материали, предоставени от БДЗП за видовете птици, които се срещат на езерото Керкини по това време на годината.
На Мурсалево ще направим кратка почивка за кафе и тоалетна.
Около 10:30 ч.- 11:00 ч. – Преминаваме ГКПП “Кулата”.
11:30 ч. – Първи досег до езерото Керкини – Спираме на кея при село Мандраки.Там ще имате възможност да направите панорамни снимки. (При повече късмет – това е мястото където по това време на деня се издигат зимуващите край езерото морски и големи кресливи орли). Отпътуваме за село Керкини.
12:00 ч. - 14:00 ч. – Възможност за обед в с.Керкини в таверна, намираща се близост до езерото. Таверната предлага подбрано меню с местни специалитети, сред които биволски и рибни ястия както и най-хубавата гръцка салата в района. (Има меню на български, преведено от нас)
14:00 ч. – Следва програма “Снимане на фламинго от лодка с техниката на Canon”.
След обяда ще се качим на лодки, които ще ни отведат максимално близо до ятата от розово фламинго (лодките са оборудвани със спасителни жилетки и е задължително слагането им преди качване). При спокойно време - възможност за първи тест на техниката на Canon. (Освен фламинго от лодката при малко късмет биха могли да се снимат малък корморан, голям корморан, къдроглав пеликан, сива чапла, голяма бяла чапла, речна чайка, голям гмурец.)
Свободно време и отпътуване за хотела.
Късния следобед пристигаме в с.Литотопос. Настаняване в хотел Еродиос.
Свободно време за разходка и снимане.
18:00 ч. - 19:00 ч. – Презентация на тема „Wild Life Фотография – основни правила, техника и етика. Езерото Керкини и видовете птици, които могат да се срещнат по бреговете му или какво можем да снимаме по време на пленера” – лектори Иво Зафиров и Борислав Тончев.
19:00 ч. - 20:00 ч. – Презентация – представяне на Canon EOS 60D и телеоптиката на Canon.” – лектори Иво Зафиров и Светослав Драгиев
20:00 ч. - 22:00 ч. – Вечеря.

04 Март (Петък)
Първият екип, участващ в програма „Снимане на птици с маскировъчно 3D-пончо с техниката предоставена от Canon” се събират в 6.00 ч. пред хотела, за раздаване на техниката. Водач от организаторите ще Ви отведе с автобуса до предварително избраните места за снимане.
Останалите участници и придружителите по-късно могат да направят Разходка с лодка от кея на с. Литотопос и да снимат диви птици на свобода, привикнали с близоста на човека.
Дневна програма за екипите снимащи с маскировъчни средства и с техниката предоставена от Canon.
06:10 ч. – Отпътуване за местата на снимане.
06:45 ч. - 07:20 ч. – Заемане на позиции за снимане.
07:30 ч. - 12:00 ч. – Снимачно време
13:00 ч. – Завръщане в с.Литотопос и време за обяд.
13:30 ч. - 15:00 ч. – Време за почивка
 
Дневна програма за участниците в „Разходка с лодка и снимане на диви птици на свобода, привикнали с близоста на човека.”
08:00 ч. - 10:00 ч. – Закуска
10:00 ч. – 11:30 ч. – По желание - разходка с лодка и снимане на птици от лодката. Снима се със собствена техника. (Ще можете да снимате къдроглав пеликан, розов пеликан, малък корморан, голям корморан, речна чайка, лиска, голям гмурец, малък гмурец, сива чапла, голяма бяла чапла и др.)
11:30 ч. - 12:30 ч. – Снимане на птици в района на преградната стена.
12:30 ч. - 13:30 ч. – Завръщане в с.Литотпос и време за обяд.
13:30 ч. - 15:00 ч. – Време за почивка
 
 След обяд двете групи се събират.
15:00 ч. - 17:00 ч. – Организаторите ще осигурят възможност за всички участници в пленера и придружителите да снимат как местните рибари поделят улова си с пеликаните - преживяване, наситено с много емоции. В този период на годината къдроглавите и розовите пеликани са изключително атрактивни в брачното си оперение.
След това - време за снимане на птици на свобода, привикнали с близостта на човека.
17:00 ч. - 20:00 ч. – Прожекция на снимките направени през деня и обсъждане на резултатите. В обсъждането ще участва и българскят wild life фотограф - Ивайло Зафиров.
 
05 Март (Събота)
 Първият екип, участващ в програма „Снимане на птици с маскировъчно 3D-пончо с техниката предоставена от Canon” се събират в 6.00 ч. пред хотела, за раздаване на техниката. Водач от организаторите ще Ви отведе с автобуса до предварително избраните места за снимане.
Останалите участници и придружителите по-късно могат да направят разходка с лодка от кея на с. Литотопос и да снимат диви птици на свобода, привикнали с близоста на човека.
 
 Дневна програма за екипите снимащи с маскировъчни средства и с техниката предоставена от Canon.
06:00 ч. – Освобождаване на хотела.
06:10 ч. – Отпътуване за местата на снимане.
06:45 ч. - 07:20 ч. – Заемане на позиции за снимане.
07:30 ч. - 12:00 ч. – Снимачно време
13:00 ч. – Завръщане в с.Литотпос и време за обяд.
 
Дневна програма за участниците в „Разходка с лодка и снимане на диви птици на свобода, привикнали с близоста на човека.”
08:00 ч. - 10:00 ч. – Закуска
10:00 ч. - 11:00 ч. – По желание - разходка с лодка и снимане на птици от лодката. Снима се със собствена техника. (Ще можете да се снимате са къдроглав пеликан, розов пеликан, малък корморан, голям корморан, речна чайка, лиска, голям гмурец, малък гмурец, сива чапла, голяма бяла чапла и др.)
11:00 ч. - 11:30 ч. - освобождаване на хотела.
11:30 ч. - 12:30 ч. – Снимане на птици в района на преградната стена.
12:30 ч. - 13:30 ч. – Завръщане в с.Литотпос и време за обяд.
 
По обяд двете групи се събират.
 
към 14,30 ч. - Потегламе за София. Кратка спирка на Free shop на границата и по пътя за кафе и тоалетна. Пристигане в София към 19,00ч.
 
Придружителите по желание участват във всички мероприятия, освен програмата „Снимане на птици с маскировъчно 3D-пончо с техниката предоставена от Canon”.
 
Цената включва:
• 2 нощувки със закуски в хотел Еродиос 3* - с. Литотопос – Гърция
• Разходка с лодка от с. Керкини
• За участниците в пленера - „Снимане на птици с маскировъчно 3D-пончо с техниката предоставена от Canon”
• За придружителите по желание участват във всички мероприятия, освен програмата „Снимане на птици с маскировъчно 3D-пончо с техниката предоставена от Canon”
• Транспорт с автобус 3*/4*
• Участие в пленера с право на ползване на всички екстри, които са осигурени за участниците, включително и участие във фотоконкурса.
• Лекция на тема Wild Life и коментиране на снимките от известен български wild life фотограф.

Цената не включва:
• Обеди и вечери;
• Разходка с лодка от с. Литотопос през втория или третия ден (около 5 Евро).
• Лични разходи;
Преференции:
• Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му в пленера.
• Участниците в пленера ще могат да снимат с фотокамери и обективи Канон
• 5% отстъпка за всички фотографски продукти и услуги предлагани от Мултимедийна Работилница АД
• 5% отстъпка от туристическите пътувания, предлагани ТА Стил Травъл.

Авторски права
Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на пленера запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му.

Забележка
Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на пленера.
 
За повече информация:
Светослав Драгиев GSM: 0888 307-515
Албена Тончева GSM: 0888 855-022
 
 
Фотоконкурс на фотоклуб „Осмо Изкуство” съвместно с БДЗП и Canon България.
 
Фотоклуб „Осмо Изкуство” обявява годишен конкурс на тема Wild Life, за най-добра фотография на диви животни и птици направена по време на пленери по темата организирани от клуба.
Повече подробности ще съобщим по-късно, а участниците в пленерите организирани от клуба ще получат подробна информация за условията на участие, състава на журито и наградния фонд.