Начало - Фотопленери - 2012г. ОТМИНАЛИ ПЛЕНЕРИ - Плитвички езера, Мостар, Сплит, Трогир, Шибеник
Календар
2020
2020
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021

Плитвички езера, Мостар, Сплит, Трогир, Шибеник


ФОТО-ЕКСКУРЗИЯТА ЩЕ СЕ ВОДИ ОТ БОБИ!
 
ПЪРВИ ДЕН - 20.05.2012.: Отпътуване в 17.00ч. от стадион "Васил Левски" по маршрут: София – Калотина – Сърбия – Босна и Херцеговина. Нощен преход.
 
 ВТОРИ ДЕН: - 21.05.2012.: Сутринта - пристигане в гр. Мостар - град, прочул се с красивия си мост над река Неретва. Твърди се, че това е един от най-красивите мостове в света. Почти изцяло разрушен през 1993 г. по време на войната, той е възстановен през 2004г. с помощта на UNESCO. Районът около моста е изключителен пример за град с много национални култури. Разглеждане на стария град. Свободно време.
Отпътуване за Хърватска. Ранния следобед - пристигаме в Сплит - най-големият морски град на Хърватска, известен със запазените от римско време останки на двореца на Диоклециан. Градът е разположен на полуостров на Адриатика.
Освен останките от двореца на римския император Диоклециан (3-4 в.) тук ще видим готическите дворци Augubio и Papalic (където в момента е градския музей), бароковия дворец Cindro, храма на Юпитер и архитектурни паметници от 11-16 в., включени в Списъка на световното културно наследство на UNESCO.

Сплит е прекрасно градче във венециански стил, в което се редуват приятни кафенета, ресторанти, художестени галерии и антикварни магазини.

Свободно време.

Привечер отпътуваме за ривиерата на гр. Трогир. Настаняване в хотел "Медена" *** в реновирани стаи. Почивка. Вечеря. Нощувка.


  ТРЕТИ ДЕН - 22.05.2012.: Закуска. Напускане на хотела. Денят започва с туристическа обиколка на Стария град Трогир - град-музей под закрилата на UNESCO. Градът е разположен на остров, чиято форма напомня змийска глава. Трогир е истински лабиринт от малки, тесни улички с много романтични кътчета, заобиколени от църкви и дворци, които карат хората да се чувстват като в приказка. Ще посетим площада на кийто се намират Катедралата „Свети Лаврентий” с прекрасния си портал, Лоджията с часовниковата кула, Ректората и дворцита "Чипико". Ще видим и Двореца на Луцич, Крепостта Камерлинго (с прекрасна гледка от кулите и) и църквата и манастира “Свети Доминик".

Свободно време.

Ранният следобед отпътуваме за гр. Шибеник. Там ще видим Катедралата „Свети Якоб” (под закрилата на UNESCO), една от най-красивите в Хърватия, единственната в Европа, построена преди 19 век без да е използвана зидария (изградена от мрамор и камък). Свободно време.
Отпътуваме за хотел "Алба" в курортното селище Св. Филип и Яков. Настаняване. Вечеря. По желание - разходка по крайбрежната улица. Нощувка.


 ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 23.05.2012.:Закуска. Напускане на хотела. Посещение на Националния парк Плитвички езера - един магичен свят от гърмящи водопади, каскади от тюркоазени езера и подземни пещери, заобиколени от гъсти гори. Паркът е включен в списъка на UNESCO. Организирани са множество туристически маршрути, пътуване с корабче по големите езера и с електрическо влакче по пътя. Обиколката на парка е около 7-8 часа.

Отпътуване за София по маршрут Плитвички езера, Загреб, Белград, Ниш, София Нощен преход.


ПЕТИ ДЕН  - 24.05.2012.: Пристигане в София - сутринта (между 9,30 - 11,00ч.)
  
 
ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ