При пътуване към Гърция всички граждани преминаващи през всички ГКППследва да имат:
   1) негативен резултат от тест по метода PCR, направен до 72 часа преди влизането в Гърция или
   2) отрицателен бърз (антигенен) тест (до 24 часа) или
   3) сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19, четиринадесет (14) дни от завършването на ваксинацията и до 9 (девет) месеца от поставянето на втората доза, ако е еднодозова ваксина, 9 месеца от единствената доза. След поставяне на бустерна доза, сертификатът е валиден за неограничено време. Сертификатът за ваксинация включва името на лицето и вида и броя на дозите на ваксината. Тези документи следва да са издадени от публичен орган и в съответствие със законодателството.
Информация за т. нар. зелени държави (по скалата на ЕС в тази група влиза Република България – виж HTTPS://REOPEN.EUROPA.EU/EN или
   4) удостоверение за преболедуване, което да е издадено 14 дни след първия положителен PCR и важи до 180 дни от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването и при условие, че документът е издаден от: а) държавен орган, според съответното законодателство, б) от референтна лаборатория на страната по произход или по преминаване, или от държавни или частни лаборатории на съответната държава, при условие, че частните лаборатории са сертифицирани от компетентния национален орган за сертификация, г) е на английски, френски, немски, италиански, испански, руски или гръцки език и включва името и фамилията на лицето така, както са изписани в паспорта.
Удостоверението за преболедуване от Covid – 19 се издава само след диагностицирането на коронавируса с PCR тест.
   Всички цитирани по-горе сертификати и други удостоверения да бъдат издадени съответно на английски, френски, немски, италиански, испански, руски или гръцки език, от оторизираните здравни органи или сертифицирани лаборатории.

   При пътуване към Гърция всички граждани, (с изключение на шофьорите на тежкотоварните автомобили (тирове над 3.5 тона) преминаващи през всички ГКПП, следва да имат генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на HTTPS://TRAVEL.GOV.GR/#/ (където подробно са описани действащите мерки, ограничения и изисквания).

Passenger Locator Form (PLF) може да бъде попълнена и непосредствено преди пътуването.