ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ" - СВЕТЛИНА, ПОРТРЕТИ, ПЕЙЗАЖИ И ФОЛКЛОР В РАЙОНА НА ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ – С. МУГЛА

Организатори: Фотоклуб "Осмо Изкуство" и ТА "Стил Травел" ЕООД
  • 5 - 7 май 2018 г.
  • 3 дни/ 2 нощувки
  • Със собствен транспорт

 Със съдействието на:

– Dedolight

– Фотографски системи – официален представител на Sigma, Dedolight, Lowepro,Joby, BlackRapid и Lenscoat за България

– Photo Shop BG – партньор на Фотоклуб „Осмо изкуство“ за програмата Клубни карти

   В разгара на пролетта, на Гергьовден, Ви каним да участвате с нас в един фотографски пленер посветен на Светлината, Портретната и Пейзажната фотография сред природата на Западните Родопи и Автентичния Фолклор. В района на „Забравените Родопи“ ще имаме възможност да се разходим по невероятно красиви и забравени от цивилизацията селца и местности. Високо в планината ще организираме и фотосесия сред природата, заедно с автентични изпълнители на родопски фолклор, които освен, че ще ни радват с невероятните си изпълнения ще влязат и в ролята на модели за нашите снимки. Благодарение на предоставеното от Dedolight осветление ще имаме възможност да изградим мобилно студио сред природата, в което ще снимаме нашите модели – изпълнителите от Битовата група за автентичен фолклор към НЧ „Г. Стайков“ от с. Мугла. За да бъдат нашите снимки максимално добри, ще имаме на разположение и много ART обективи от Sigma. Консултанти за всички творчески и фотографски въпроси по време на фотопленера и фотосесията сред природата ще бъдат Владетелите на Светлината Генчо Петков ф.х. AFIAP и Лили Кръстева – консултат по осветлението, осветител и оператор от Dedolight.

  • Описание
  • Осигурена техника
  • Допълнителна информация

   

Програма:

05 май

Събота

2:00 - 14:00 - Пристигане и настаняване на участниците.
14:00 - 15:00 - Акредитиране на участниците в пленера - ресторанта на х-л "Мугла"

15:00 - 17:00 - Свободно време за снимки и разходки в района на с. Мугла. За заинтересуваните - запознаване с осветлението Dedolight - специфики, предимства и методи на използване - ресторанта на х-л "Мугла".

Около 17:00 - Потегляне от село "Мугла" към махалата Касъка.

19:00 - 21:00 - Фотосесия и импровизиран концерт на открито с Битовата група за автентичен фолклор към НЧ "Г. Стайков" от с. Мугла. Целта е по залез слънце и в режимно време да сме на високи позиции в планината над махала "Касъка". Там, на фона на невероятните родопски гледки ще се насладим и ще заснемем изпълненията на фолклорните изпълнители. Осветлението за фотосесията ще бъдат най-модерните комплекти преносими LED прожектори на Dedolight. За подреждане на осветлението ще ни помага Лили Кръстева - професионален осветител и оператор от Dedolight. Художествен директор на фотосесията - Генчо Петков ф.х. AFIAP, фотограф на годината VOUBS.

Късно вечерта - Прибиране в селото.

06 май

Неделя

08:00 - 12:00 - Offroad обиколка по маршрут: с. "Мугла" - с. "Чамла" - местност "Чаирите" - с. "Мугла". При възможност ще стигнем и до местността "Пияната гора".

Offroad обиколката не е включена в таксата участие за пленера и се заплаща допълнително. Желаещите да се включат в offroad обиколката, трябва да заявят това при записването за пленера, като отбележат желанието си в полето "Забележка".

Около 13:00 - Прибиране в селото.

Следобяд:

Възможност за фоторазходка до "Казанджи дере" - "Казанджи дере" всъщност е едно малко дере, обвито цялото в скална маса, където с течение на годините са се образували малки водопадчета, а те са издълбали дупки в самата скала. Тези дупки, които са дълбоки около 1,50 метра и много приличат на казани, откъдето идва и името на този резерват.

Около 19:30 - Възможност за фотография в режимно време.

Възможност за нощна фотография в околностите на с. Мугла.

07 май

Понеделник

09:00 - 12:30 - Свободно време за разходки и снимки в района на село Мугла.

Около 14:30 - Закриване на пленера и отпътуване

ОСИГУРЕНА ТЕХНИКА ОТ DEDOLIGHT, SIGMA И ФОТОГРАФСКИ СИСТЕМИ

   DEDOLIGHT - ОСВЕТЛЕНИЕ

- Комплект ЛЕД фокусиращи прожектори 20W

- Комплект ЛЕД фокусиращи прожектори 40W

- Комплектите включват: прожектори - 3 бр., стативи, захранване, клапи, софтбоксове, projection attachment (прожекции за фон), гобо комплекти (6 различни) и стативи.

   SIGMA - ОБЕКТИВИ ОТ СЕРИИТЕ ART И CONTEMPORARY

- Моделите на осигурените обективи са подбрани така, че сред тях да има подходящи фокусни разстояния за портретна, репортажна, пейзажна и нощна фотография.

- За снимащите с пълноформатни безогледални фотокамери Sony на разположение ще има адаптер Sigma MC-11, адаптиращ на 100% обективи на байонет Canon към Sony E-байонет.

   12-24/4 DG HSM, 18-35/1.8 DC HSM, 50-100/1.8 DC HSM, 135/1.8 DG HSM, 85/1.4 DG HSM, 50/1.4 DG HSM, 35/1.4 DG HSM, 24/1.4 DG HSM, 20/1.4 DG HSM, 14/1.8 DG HSM, 24-70/2.8 DG OS HSM, 24-35/2 DG HSM, 24-105/4 DG OS HSM, Mount Converter MC-11, 30/1.4 DC DN.

    Повече информация за местата през които ще премине off-roadобиколката на 6 май 2018 г. може да прочетете на следните адреси:

   с. "Мугла"

http://bg.wikipedia.org/wiki/Мугла

http://www.bulgariainside.com/bg/articles/Село-Мугла/848/index.html

   с. "Чамла"

http://vbox7.com/play:e3a6d55c

   местност "Чаирите"

http://chairi.com/zabelegitelnosti%20bg/index.html

http://www.ekskurzii.com/bulgaria/1-prirodni-zabelejitelnosti/287-zapadni-rodopi-mestnost-chairite.html

   Повече информация за "Казанджи дере" може да прочетете на следните адреси:

http://www.pepatabakova.com/Articles/view/218

http://vbox7.com/play:252a0f6d&start=13

   Препоръчителна екипировка:

   Снимачна техника (фотоапарат, обективи), статив, дистанционно, поляризационни и неутрално сиви филтри, туристически обувки и дрехи.

   Преференции:

   Участниците в пленера ще могат да използват демонстрационно осветлениеDedolight - преносими комплекти с автономно захранване.

   Участниците в пленера ще могат да използват демонстрационна техника и аксесоари Sigma, Blackrapid, Joby - при подадена предварителна заявка.

   Участниците в пленера ще могат да използват демонстрационни планинарски раници Lowepro и стативи Joby по време на снимачния процес - при подадена предварителна заявка.

   Всички участници в пленерите на фотоклуб "Осмо изкуство" получават право да поръчат безплатно клубна карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от www.photo-shop.bg.

   Възможност за използване на панорамна глава за 360 градуса панорама от Benro - при подадена предварителна заявка.

   Демонстрационните продукти на Lowepro, Joby и Dedolight ще могат да бъдат закупени от участниците след пленера при преференциални условия.

   Продуктите на Sigma, Dedolight и Joby са предоставени за пленера с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД.

   Авторски права

   Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на пленера запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му и реклама на клуба.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print