Travel, Street, Архитектурна и Пейзажна фотография

Организатори: Сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл”
  • 3 дни/ 2 нощувки
  • 2 - 4 март 2019 г.
  • С автобус

 Със съдействието на:

– Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, Lowepro, LensCoat, BlackRapid, Joby, Rotolight, Dedolight и Walther Design за България

– Photo Shop.BG – партньор на Фотоклуб “Осмо изкуство” за програмата Клубни карти

  • Описание
  • Допълнителна информация

 

Програма:

1 ДЕН

02.03.2019 г.

7.30 ч. – Отпътуване от паркинга пред стадион „Васил Левски“. Пристигане в Солун по обяд. Време за разходка и обяд. Отпътуване за MEDITERRANEAN VILLAGE Hotel & SPA 5*. Настаняване. Вечеря на блок маса. При желание срещу допълнително заплащане - Бузуки-парти със специален гост известен гръцки изпълнител и супер DJ с НЕЛИМИТИРАНА консумация на алкохолни и безалкохолни напитки! – 19 Евро на човек.

2 ДЕН – 03.03.2019 г.

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ!

Възможност за снимане на изгрев на фона на Халкидики. Закуска на блок маса. Екскурзия до Платамонас и Палео Пантелеймонас.
Спиране в Платамонас с време за фоторазходка. Замакът Платамонас е изграден през 13 век от кръстоносците върху руините на стара крепост. Той е основно фортификационно съоръжение контролиращо движението през прохода Темби - единствената удобна връзка между Централна Македония с Тесалия.
Отпътуваме за Палеос Пантелеймонас – очарователно малко селище с къщички, накацали по източните склонове на планината Олимп. От него се разкрива пленителна гледка към морето и плажовете на Южна Пиерия. Едно от малкото селища в северна Гърция, съхранило атмосферата от края 19-ти век. Може да я доловите в неравните, стръмни калдаръмени улички, в тежко градените, еркерно издадени къщи, в малките старовремски магазинчета и китни дворове, във величествените чинари разпростряли тежка сянка върху площада. Със строените маси и столове на околните таверни, поделили си площада, които ви се струват някак ненужно повече и малко забравени, сякаш и тяхното време безвъзвратно е отминало .... Тук разполагаме с време за разходка и обяд.
Прибиране в хотела следобеда.
Късния следобед с желаещите ще посетим солниците Алики Китроус Биич. Мястото предлага добри възможности за фоторазходка и се намира само на няколко километра северно от хотела ни. Тук обект на нашето внимание ще бъдат рибарското пристанище (намиращо се на мястото на някогашното антично пристанище Пидна), лагуната и солниците. Лагуната е орнитологично важно място от световно значение. Любителите на wildlife фотографията ще могат да се насладят на възможноста да поснимат.

3 ДЕН

04.03.2019 г.

Закуска. Свободно време за СПА и разходки. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България.
Програмата на фотоекскурзията може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

   Преференции:

   Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му във фотоекскурзията.

   Възможност за тестване на избрани модели обективи и фотоапарати Sigma, чанти и раници Lowepro за травъл фотографи, стативи и аксесоари Joby, ремъци BlackRapid, укрития LensCoat и осветление Rotolight по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.

   Възможност за използване на преносимо диодно осветление с автономно захранване на марките Rotolight и Dedolight, по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.

   Продуктите на Sigma, Lowepro, Joby, BlackRapid, LensCoat, Rotolight и Dedolight са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.

   Всички участници в пленерите на фотоклуб “Осмо изкуство” получават право да поръчат безплатно клубна карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от www.photo-shop.bg.

   Необходими документи:

   Всеки участник трябва да притежава лична карта с валидност 6 месеца след пътуването.

   При пътуване на деца до 18 години без родители или само с един родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител(и), че му разрешава(т) да напусне границите на България. Разрешението трябва да бъде на български език (оригинал и копие).

   Авторски права:

   Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и и реклама на клуба.

   Забележка:

   Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на фотоекскурзията.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print