ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ

Организатори: Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл”
  • 6 – 7 октомври 2018 г.
  • 2 дни/ 1 нощувка
  • С автобус

   Със съдействието на:

– Canon България

– Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, Lowepro, LensCoat, BlackRapid, Joby, Dedolight и Walther Design за България

– Photo Shop.BG – партньор на Фотоклуб “Осмо изкуство” за програмата Клубни карти

   Защо организираме нашата фотографска експедиция през месец октомври на езерото Керкини?

– Много популярно през последните години, езерото Керкини има с какво да Ви удиви и развълнува през всеки един сезон от годината. То дава подслон на голям брой хвъркати видове през зимния период и се явява една от най-важните спирки за почивка при техните пролетна и есенна миграции по пътя „Виа Аристотелис“.

– Октомври е месецът когато вече тук са ятата фламинго. Къдроглавите пеликани все още ловуват на многобройни ята в северната част на езерото. Често ятата са смесени с традиционно многочисления сега розов пеликан. По това време в района на езерото могат да се видят, а при късмет и снимат редки и застрашени видове като Големия креслив орел, Морския орел, Сивия жерав и много, много други.

– Есента е времето, когато езерото Керкини предлага невероятни гледки и за почитателите на пейзажната фотография. В огледалните му води ще видим планините Беласица, Круша и Ченгел планина, които го обграждат, а изгревите и залезите над езерото са невероятно красиви. И тъй като много от любителите на дивата фотография са и почитатели на пейзажната фотография планираме да отделим време и за този жанр, за който езерото Керкини също е много подходящо място.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print