ФОТОПЛЕНЕР “ХЪРВАТСКА – ЕДНА РАЗХОДКА В СЕРДНОВЕКОВНИТЕ ГРАДОВЕ НА ДАЛМАЦИЯ И ПРИРОДНИТЕ И КРАСОТИ”

Мостар, Почител, Сплит, Трогир, Шибеник, Плитвички езера,
Организатори: Фотоклуб "Осмо Изкуство" и ТА "Стил Травел" ЕООД
  • 01 – 05 май 2014 г.
  • 5 дни/ 2 нощувки
  • С автобус
  • Описание
   Със съдействието на:
- АртЕкспрес
- Фотографски Системи ООД
   гр. Мостар – град, прочул се с красивия си мост над река Неретва. Твърди се, че това е един от най-красивите мостове в света. Почти изцяло разрушен през 1993 г. по време на войната, той е възстановен през 2004 г. с помощта на UNESCO. Районът около моста е изключителен пример за град с много национални култури.
   Сплит – прекрасно градче във венециански стил, в което се редуват приятни кафенета, ресторанти, художестени галерии и антикварни магазини. Изключително подходящ за стрийт и архитектурна фотография.
   Трогир – град-музей под закрилата на UNESCO.
Градът е разположен на остров, чиято форма напомня змийска глава. Трогир е истински лабиринт от малки, тесни улички с много романтични кътчета, заобиколени от църкви и дворци, които са идеална сцена за приказни кадри.
Забележителности: Катедралата „Свети Лаврентий” с прекрасния си портал, Лоджията с часовниковата кула, Ректората и двореца "Чипико", Двореца на Луцич, Крепостта Камерлинго (с прекрасна гледка от кулите и) и църквата и манастира “Свети Доминик".
   Плитвички езера – един магичен свят от гърмящи водопади, каскади от тюркоазени езера и подземни пещери, заобиколени от гъсти гори. Паркът е включен в списъка на UNESCO. Организирани са множество туристически маршрути, пътуване с корабче по големите езера и с електрическо влакче по пътя. Пълната Ообиколката на парка е около 7-8 часа.
   Преференции:
- Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му в пленера.
- Възможност за използване на преносимо осветление с автономно захранване – Dedolight Ledzilla, по време на пленера.
- Възможност за използване на обективи Sigma и стативи Joby по време на пленера. Конкретните модели, които ще бъдат предоставени за пленера ще бъдат обявени на място.
- Талон за 10% отстъпка от цените на всички продукти и услуги предоставяни от АртЕкспрес.
- Талон за 5% отстъпка при покупка на продукти Sigma и Dedolight и 10% отстъпка при покупка на продукти Lowepro и Joby.
- Продуктите на Sigma, Dedolight и Joby са предоставени за пленера с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след пленера при преференциални условия.
   Авторски права
   Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на пленера запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му и реклама на клуба.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print