Ателието на художника дърворезбар Чавдар Антов

с. Меляне, област Монтана
Организатори: Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл” ЕООД
  • 24 - 27 ноември 2011 г.
  • 4 дни/ 3 нощувки
  • Със собствен транспорт
  • Описание
  • Допълнителна информация

Фотопленера ще се проведе в рамките на пленер на художници от различни жанрове - живопис, дървопластика, металопластика и др. Темата на пленера на художниците е "Полет".

   Със съдействието на:
- БДЗП
- Интер Дата Системи ООД
   В периода 21-27 ноември в ателието на художника-дърворезбар Чавдар Антов в с. Меляне ще се проведе пленер на художници от различни сфери на визуалните изкуства. В пленера на тема „Полет" ще участват следните творци:
- Проф. Галилей Симеонов - професор по графика в художествената академия - почетен участник в пленера.
- Александър Пройнов - скулптура
- Венелин Захариев - живопис
- Димитър Гоцак - скулптура
- Красимир Савов - живопис
- Найден Кирилов - дървопластика
- Петър Мичев - Педро - живопис
- Росен Марковски - живопис
- Чавдар Антов - дървопластика
   В последните четири дни от пленера на художниците ще проведем фотопленер на тема „Портрети из живота на художника". За целта, фотографите участници в мероприятието ще имат възможност да работят през тези четири дни заедно със своите колеги художници, да наблюдават и заснемат техния работен процес, да се разходят заедно с тях до лопушанския манастир, винарна "Лопушна" и други интересни места в района, да участват в техните купони и да открият заедно една изложба с творби създадени по време на двата пленера.
   На разположение на участниците във фотопленера ще бъде комплект осветление dedolight, което ще бъде инсталирано в ателието, където ще работят жудожниците.
   За отпечатване на изложбата от фотопленера е осигурен принтер DNP, формат 203х305 мм.
   Преференции:
- Участниците в пленера ще могат да работят с осветление на германската фирма dedolight. Ще бъдат осигурени два комплекта осветление. Dedolight 5 Lights Kit и Dedolight Felloni.
- Участниците в пленера ще могат да пробват обективи и светкавици SIGMA за Nikon, Canon, Pentax, Sony и Olympus, като всеки записал се ще получи списък на наличната техника и ще може да заяви желаният обектив за ползване на адрес info@8artclub.com.
- Продуктите на Sigma са предоставени за пленера с любезното съдействие на официалния вносител - фирма Интер Дата Системи.
- Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след пленера при преференциални условия.
- Ваучер за 5% отстъпка за всички фотографски продукти и услуги предлагани от ИДС ООД.
   Авторски права
   Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на пленера запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му и реклама на клуба.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print