“БОБИ Е В СЪРЦАТА НИ”
15 май 2021 г.
Организатори:
 • Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, BlackRapid и LensCoat
 • Фотоклуб "Осмо Изкуство"
 • ТА "Стил Травел"ЕООД
ФОТОПЛЕНЕР ПРОЛЕТ В ПАРК “ВРАНА” 2020г.

   Приятели,

   Предлагаме Ви да се срещнем отново в разгара на пролетта в парка на двореца Врана.

   Да рестартираме мероприятията, “да се хванем за зелено” и да си спомним за Боби, който запали огънчето на любовта към природата в сърцата ни!

 • Описание
 • Програма
 • Осигурена техника

Както знаете от предишни фоторазходки в парка Врана, сега е момента от годината когато в парка могат да бъдат видяни много видове птици. Сред разбуждащата се през пролетта растителност част от пернатите вече са загнездили, а  други са се отдали на брачни игри.

По това време в парка „Врана“ могат да бъдат наблюдавани над 50 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Вероятно ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред по-предпазливите представители на птичия свят в парка са и следните видове: голям пъстър кълвач, среден пъстър кълвач, черешарка, зеленика, щиглец, сойка, поен дрозд, имелов дрозд, кос, червеногушка, и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястреб, малкият ястреб, мишеловът, дърволазката, жълтоглавото кралче, дългоопашатият синигер, черният кълвач, зеленият кълвач, сирийският пъстър кълвач и др.

Партньор на фоторазходката е Фотографски системи – официален дистрибутор за България на SigmaCorporation Japan, който ще осигури за тест по време на фоторазходката подходящи обективи Sigma за снимане на птици и диви животни.

При желание от Ваша страна ще осигурим възможност да се запознаете и с новата камера Sigma fp L – първата камера с байонет Leica L, която разполага едновременно с контрастен и фазов автофокус. След приключване на снимачния ден, може да организираме среща разговор – представяне на концепцията на серията фото- и кино-камери Sigma fp и Sigma fp L на пейките срещу стопанската сграда.

След фоторазходката ще създадем албум във фейсбук, в който всички участници да качат снимките си и заедно ще се опитаме да разпознаем видовете, които сме уловили в кадрите си. Албумът ще бъде създаден в групата на клуба https://www.facebook.com/groups/147279521949058

ФОТОРАЗХОДКАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРИ СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ!

   07:15 ч. – 07:30 – събиране на входа откъм стопанството на парка Врана – отбивката от Цариградско шосе е на няколкостотин метра след околовръстното в посока София. Раздаване на тестовите продукти на желаещите.

   До 07:30 – Влизане в парк Врана. Входната такса е 5 лв. на човек.  За да избегнем струпване на хора, влизането ще става в момента на пристигане на портала на парка. В 7:30 ч. Портала ще бъде затворен и всеки пристигнал след този час ще може да влезе в парка в 10:00 ч. с редовните посетители.

   07:30 – 13:00 ч. – Време за разходка и снимане в парка.

   13:00 ч. – среща разговор – представяне на концепцията на серията фото- и кино-камери Sigma fp и Sigma fp L на пейките срещу стопанската сграда.. За участие в срещата трябва да заявите участието си като отбележите това във формата за записване за фото-разходката.

   За групата е осигурен извънреден вход в парка "Врана". Извънреден, защото ще влезем във време, в което няма да има други посетители на парка. (нормално паркът отваря за посетители  в 10 ч.).

   Връщането на тестовите продукти трябва да се бъде направено най-късно до 13:00 ч. На мястото, където сутринта са били дадени на участниците.

Програмата на фоторазходката може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

SIGMA

Телеобективи Sigma за Canon и Nikon байонет.

 • 120-400 mm DG OS

 • 150-600/5.0-6.3DG OS HSM SPORTS

 • 150-600/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

 • 100-400/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

 • Телеконвертори Sigma TC-1401 и TC-2001

 • Mount Converter Sigma MC-11 – адаптер за обективи на байонет Canon към Sony E-mount - за участниците с безогледални пълноформатни фотоапарати Sony

Телеобективи Sigma за Sony E и Leica L байонет.

 • 100-400/5.0-6.3 DG DN OS CONTEMPORARY

 • Телеконвертори Sigma TC-1411 и TC-2011 за Leica L байонет.

Макрообективи Sigma за Sony E и Leica L байонет

 • 105/2.8 DG DN Macro

Фотокамери Sigma fp и fp L и интересни аксесоари за тях.

 • Укрития и камуфлажи за обективи LensCoat 

Може да поръчате и други обективи Sigma за тест по време на фото разходката. За целта изпратете запитване на е-мейл info@8artclub.com и ще ви изпратим списък с налични обективи за тестване, от който може да си изберете и поръчате обектив за тест, различен от гореописаните в програмата. Имайте в предвид, че трябва да получим мейла с вашата поръчка до 16 ч. на 14 май 2021 г.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print