“БОБИ Е В СЪРЦАТА НИ”
15 май 2021 г.
Организатори:
 • Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, BlackRapid и LensCoat
 • Фотоклуб "Осмо Изкуство"
 • ТА "Стил Травел"ЕООД
ФОТОПЛЕНЕР ПРОЛЕТ В ПАРК “ВРАНА” 2020г.

   Приятели,

   Предлагаме Ви да се срещнем отново в разгара на пролетта в парка на двореца Врана.

   Да рестартираме мероприятията, “да се хванем за зелено” и да си спомним за Боби, който запали огънчето на любовта към природата в сърцата ни!

 • Описание
 • Програма
 • Осигурена техника

Както знаете от предишни фоторазходки в парка Врана, сега е момента от годината когато в парка могат да бъдат видяни много видове птици. Сред разбуждащата се през пролетта растителност част от пернатите вече са загнездили, а  други са се отдали на брачни игри.

По това време в парка „Врана“ могат да бъдат наблюдавани над 50 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Вероятно ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред по-предпазливите представители на птичия свят в парка са и следните видове: голям пъстър кълвач, среден пъстър кълвач, черешарка, зеленика, щиглец, сойка, поен дрозд, имелов дрозд, кос, червеногушка, и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястреб, малкият ястреб, мишеловът, дърволазката, жълтоглавото кралче, дългоопашатият синигер, черният кълвач, зеленият кълвач, сирийският пъстър кълвач и др.

Партньор на фоторазходката е Фотографски системи – официален дистрибутор за България на SigmaCorporation Japan, който ще осигури за тест по време на фоторазходката подходящи обективи Sigma за снимане на птици и диви животни.

При желание от Ваша страна ще осигурим възможност да се запознаете и с новата камера Sigma fp L – първата камера с байонет Leica L, която разполага едновременно с контрастен и фазов автофокус. След приключване на снимачния ден, може да организираме среща разговор – представяне на концепцията на серията фото- и кино-камери Sigma fp и Sigma fp L на пейките срещу стопанската сграда.

След фоторазходката ще създадем албум във фейсбук, в който всички участници да качат снимките си и заедно ще се опитаме да разпознаем видовете, които сме уловили в кадрите си. Албумът ще бъде създаден в групата на клуба https://www.facebook.com/groups/147279521949058

ФОТОРАЗХОДКАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРИ СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ!

   07:15 ч. – 07:30 – събиране на входа откъм стопанството на парка Врана – отбивката от Цариградско шосе е на няколкостотин метра след околовръстното в посока София. Раздаване на тестовите продукти на желаещите.

   До 07:30 – Влизане в парк Врана. Входната такса е 5 лв. на човек.  За да избегнем струпване на хора, влизането ще става в момента на пристигане на портала на парка. В 7:30 ч. Портала ще бъде затворен и всеки пристигнал след този час ще може да влезе в парка в 10:00 ч. с редовните посетители.

   07:30 – 13:00 ч. – Време за разходка и снимане в парка.

   13:00 ч. – среща разговор – представяне на концепцията на серията фото- и кино-камери Sigma fp и Sigma fp L на пейките срещу стопанската сграда.. За участие в срещата трябва да заявите участието си като отбележите това във формата за записване за фото-разходката.

   За групата е осигурен извънреден вход в парка "Врана". Извънреден, защото ще влезем във време, в което няма да има други посетители на парка. (нормално паркът отваря за посетители  в 10 ч.).

   Връщането на тестовите продукти трябва да се бъде направено най-късно до 13:00 ч. На мястото, където сутринта са били дадени на участниците.

Програмата на фоторазходката може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

SIGMA

Телеобективи Sigma за Canon и Nikon байонет.

 • 120-400 mm DG OS

 • 150-600/5.0-6.3DG OS HSM SPORTS

 • 150-600/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

 • 100-400/5.0-6.3DG OS HSM CONTEMPORARY

 • Телеконвертори Sigma TC-1401 и TC-2001

 • Mount Converter Sigma MC-11 – адаптер за обективи на байонет Canon към Sony E-mount - за участниците с безогледални пълноформатни фотоапарати Sony

Телеобективи Sigma за Sony E и Leica L байонет.

 • 100-400/5.0-6.3 DG DN OS CONTEMPORARY

 • Телеконвертори Sigma TC-1411 и TC-2011 за Leica L байонет.

Макрообективи Sigma за Sony E и Leica L байонет

 • 105/2.8 DG DN Macro

Фотокамери Sigma fp и fp L и интересни аксесоари за тях.

 • Укрития и камуфлажи за обективи LensCoat 

Може да поръчате и други обективи Sigma за тест по време на фото разходката. За целта изпратете запитване на е-мейл info@8artclub.com и ще ви изпратим списък с налични обективи за тестване, от който може да си изберете и поръчате обектив за тест, различен от гореописаните в програмата. Имайте в предвид, че трябва да получим мейла с вашата поръчка до 16 ч. на 14 май 2021 г.

Сподели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print