Плитвички езера, Мостар, Сплит, Трогир, Шибеник

ФОТО-ЕКСКУРЗИЯТА ЩЕ СЕ ВОДИ ОТ БОБИ!
Организатор: ТА "Стил Травел" ЕООД
  • 20 - 24 май 2012 г.
  • 5 дни/ 2 нощувки
  • С автобус
  • Описание

ФОТО-ЕКСКУРЗИЯТА ЩЕ СЕ ВОДИ ОТ БОБИ!

   Мостар - град, прочул се с красивия си мост над река Неретва. Твърди се, че това е един от най-красивите мостове в света. Почти изцяло разрушен през 1993 г. по време на войната, той е възстановен през 2004г. с помощта на UNESCO. Районът около моста е изключителен пример за град с много национални култури.
   Сплит - най-големият морски град на Хърватска, известен със запазените от римско време останки на двореца на Диоклециан. Градът е разположен на полуостров на Адриатика.
   Освен останките от двореца на римския император Диоклециан (3-4 в.) тук ще видим готическите дворци Augubio и Papalic (където в момента е градския музей), бароковия дворец Cindro, храма на Юпитер и архитектурни паметници от 11-16 в., включени в Списъка на световното културно наследство на UNESCO.
   Сплит е прекрасно градче във венециански стил, в което се редуват приятни кафенета, ресторанти, художестени галерии и антикварни магазини.
   Трогир - град-музей под закрилата на UNESCO. Градът е разположен на остров, чиято форма напомня змийска глава. Трогир е истински лабиринт от малки, тесни улички с много романтични кътчета, заобиколени от църкви и дворци, които карат хората да се чувстват като в приказка. Ще посетим площада на кийто се намират Катедралата „Свети Лаврентий” с прекрасния си портал, Лоджията с часовниковата кула, Ректората и дворцита "Чипико". Ще видим и Двореца на Луцич, Крепостта Камерлинго (с прекрасна гледка от кулите и) и църквата и манастира “Свети Доминик".
   Шибеник - там ще видим Катедралата „Свети Якоб” (под закрилата на UNESCO), една от най-красивите в Хърватия, единственната в Европа, построена преди 19 век без да е използвана зидария (изградена от мрамор и камък).
   Национален парк Плитвички езера - един магичен свят от гърмящи водопади, каскади от тюркоазени езера и подземни пещери, заобиколени от гъсти гори. Паркът е включен в списъка на UNESCO. Организирани са множество туристически маршрути, пътуване с корабче по големите езера и с електрическо влакче по пътя.
   Обиколката на парка е около 7-8 часа.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print