ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ "ОСМО ИЗКУСТВО" И ОЛИМПУС

Организатори: Сдружение Фотоклуб "Осмо Изкуство" и ТА "Стил Травел" ЕООД
Със съдействието на:
  • Olympus България
  • Фотографски системи - официален дистрибутор на Sigma, Lowepro, BlackRapid, LensCoat и Joby за България
  • Photo Shop.BG - партньор на Фотоклуб "Осмо изкуство" за програмата Клубни карти

Снимки на участници във фотопленера ТУК

    Предлагаме на Вашето внимание една разходка в парк „Врана“ в разгара на пролетта. Това е момента от годината когато в паркът могат да бъдат видяни най-много видове птици. Сред събуждащата се от пролетта растителност част от пернатите вече са загнездили, други са се отдали на брачни игри , а някои за кратко са спрели за почивка при своята пролетна миграция.

   Какво можем да снимаме в парк „Врана“ в разгара на пролетта? По това време в парка „Врана“ могат да бъдат наблюдавани над 60 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Със сигурност на хранилките-станции ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред редовните посетители на хранилките са и големият пъстър кълвач, средният пъстър кълвач, черешарката, зелениката, щиглецът, сойката …. Около хранилките: поен дрозд, имелов дрозд, кос, червеногушка, бяла стърчиопашка и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястреб, малкият ястреб, мишеловът, дърволазката, черният кълвач, зеленият кълвач, сивият кълвач, сирийският пъстър кълвач и др. По това време в парка се задържат прелетници като соколът орко, папунякът и др. Ще са разцъфнали няколкото магнолии на парка, а игликата ще е разстлала килим в цялата си гама от багри.

   По алеите на парка очакваме да има и възможности за любителите на стрийт фотографията. Който желае може да си доведе и модел за снимане на фона на красивите гледки в парка. Освен многото възможности за снимане ще имаме на разположение и фотокамери и обективи от една изключително приятна и компактна система, а именно Микро Четири Трети на Олимпус. Избрахме Олимпус за партньор на тази фоторазходка поради малките размери и тегло на техниката, което я прави изключително подходяща за снимачна разходка. Тъй като другият ни партньор за фоторазходката е Фотографки системи ще можем също така да тестваме и ремъци за фотоапарати BlackRapid, а по предварителна заявка и продукти на другите марки, които Фотографски системи предлага на българския пазар.

   Осигурена е подходяща техника за фоторазходката със съдействието на Олимпус България.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print