Посещение на модерна животновъдна ферма, мандра за кисело мляко, сирене и кашкавал

Земенски манастир
  • Еднодневна екскурзия с автобус
  • подходяща за деца от 3-та и 4-та група на детската градина и ученици от 1-ви до 4-ти клас
  • включва аннимационнни игри - организирани от нашите аниматори
  • включва посещение на музейни обекти
  • в програмата могат да участват едновременно максимум около 200 деца

Програмата включва:

Разглеждане на животновъдна ферма „Земенея“ с беседа (от собствениците на фермата), където учениците в пряк досег ще се запознаят с животните даващи мляко, ще посетят мястото където те се гледат, ще научат повече за грижите, които се полагат в една модерна ферма.

Ще посетим и новоизградената мандра, където ще проследим как млякото се превръща в така харесваните и повод за гордост на много от нас българско кисело мляко, бяло саламурено сирене и кашкавал. Ще научим повече за тайната на Българското киселото мляко – бактерия Лактобацилус булгарикус. Разходката ни в мандрата ще завърши в залата за дегустации където учениците ще вкусят от продуктите на мандрата.

Ще посетим и Земенския манастир. Един от най-значимите културни паметници със своята уникална архитектура и средновековна живопис от края на Втората Българска държава.

В програмата ни са включени още забавнопознаватени игри и викторина. Беседа по време на целия маршрут. Беседа за това как животновъдството помага за богатото биоразнообразие в даден регион. Защо присъствието на редки и застрашени видове в нашата природа като Царски орел, Ловен сокол, Ливаден дърдавец, Лешоядите, Лалугера … зависи от животновъдството.

Цената се определя от населеното място от което тръгва групата.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print
"СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    "СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ДЕТСКИ И МЛАДЕЖКИ ТЪРИЗЪМ